Warning: Illegal string offset 'nev_hu' in /var/www/customerwebs/zsoltpeter/kamikaze.hu/www/index.php on line 145
2 - kamikaze.hu
logologo

Emlékek a nagymesterről

Készleten

Tanítványok visszaemlékezései Uesiba Moriheirõl, az Aikido alapítójáról

Uesiba Moriheit már kortársai is élõ legendának, a XX. század egyik legkiemelkedõbb harcmûvészének tartották. Tudását nem rejtette véka alá: sok tanítványt indított el a budo megpróbáltatásokkal teli útján, akik közül jó néhányan egész életüket az Aikido gyakorlásának, késõbb továbbadásának is szentelték.

Milyen is volt ez a rendkívüli képességekkel megáldott mester a hétköznapokon, az edzéseken, hogyan tanított és hogyan élt? Errõl mesélnek ebben a kötetben legközelebbi tanítványai - köztük olyan neves mesterek, mint például Tamura Nobujosi, Szaotome Micugi, Szaito Morihiro, Arikava Szadateru, Abe Szeiszeki, Hikicucsi Micsio -, akik éveket töltöttek az Aikido tanulmányozásával, mialatt együtt éltek és edzettek O-Szenszei-jel, a Nagymesterrel.

"Susan Perry értékes szolgálatot tett azzal, hogy összegyûjtötte O-Szenszei számos tanítványa és azok személyes tapasztalatait, akik a vele való találkozás megtiszteltetésében részesültek. Ez a gyûjtemény Uesiba Morihei sokoldalúságát mutatja, miközben megeleveníti a Mestert az Aikido tanulói elõtt, akik a nyomdokaiba próbálnak lépni."
Szaotome Micugi (8. danos Aikido-mester)

Oldalszám: 168 oldal